Teknosa'ya 18 Milyon TL Ceza Geldi!

Rekabet kurulu Teknosa'ya KAP'a yaptığı açıklamadan dolayı 18 Milyon TL ceza kestiklerini konu ile alakalı bütün yasal haklarını kullanacaklarını dile getirdi...

Rekabet Kurulu geçen yıl aralarında Vestel ve Teknosa'nında olduğu Teknoloji devlerinin hakkında Rekabetin Korunmasına Yönelik Kanunun 4 maddesini ihlal edip etmediklerini araştırmak için soruşturma başlattı. Bugün Teknosa'dan gelen bir açıklama da Rekabet Kurulunun soruşturmayı sonlandırdığını duyurdu. Şirketin KAP'a yapmtığı açıklamada, Rekabet Kurulunun kendilerine 18 Milyon TL ceza kestiğini ancak karara itiraz edeceklerini ve gereken yasal işlemlerin yapılacağını açıkladı.

"13.03.2015 tarihli özel durum açıklamamız ile, Rekabet Kurulu tarafından Şirketimizin de aralarında bulunduğu Bilgisayar ve Konsol Oyunları ile Tüketici Elektroniği Pazarı'nda faaliyet gösteren çeşitli teşebbüsler hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma açıldığı duyurulmuştu. Söz konusu soruşturmaya ilişkin olarak Rekabet Kurulu tarafından Şirketimize, İdare Mahkemeleri yolu açık olmak üzere, toplamda 18.025.556,40 TL tutarında idari para cezası verildiğine ilişkin karar, Rekabet Kurulu tarafından açıklanmıştır. Söz edilen para cezası ile alakalı bütün gelişmelerden kamoyu ve yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.

Sizce Teknosa 18 Milyon TL ceza'yı ödeyecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.