Telegram, IŞİD ile Mücadele ediyor!

Terör örgütlerinin tercih ettiği uygulama IŞİD ile olan mücadelesine devam ediyor. Ayrıntılar haberimizde..

Popüler ve güvenli bir mesajlaşma platformu olan Telegram, IŞİD hesaplarıyla olan mücadelesine devam durmaksızın devam ediyor. IŞİD terör örgütünün kullandığı binlerce hesabı engellediğini duyuran Telegram, Eylül ayından bu yana 2 bin 118 IŞİD ve bot hesabını kırdığını duyurdu. Bu hesaplar arasında IŞİD üyelerinin kullandığı kanallar da yer alıyor. Telegram, Twitter üzerinden yayınlamış olduğu mesajda sitem dolu sözler kullandı.

Telegram'ın CEO'su bazı IŞİD konusunda duyarlı olduklarını hesapları sildiklerini sitem dolu bir mesajda belirtti. Konuyla ilgili bazı medya kuruluşlarını hedef aldı. IŞİD'in Telegram kullanmasında firma olarak bir şey yapmadığınızı söyleyen firmalara değinerek "Eğer bir şey yapmıyorsak bu kadar hesabı neden sildik?" sözlerini kullandı.

Telegram bu konuda sıkı bir çalışma halinde olduğunu bununla birlikte Kasım ayında 2 bin 94, Ekim ayında 1.800 ve Eylül ayında ise 1.987 IŞİD ve bot hesabı sildiklerini gizliliği temel alan uygulamanın özelliklerinin suistimal etmemesi için denetimleri daha da arttıracaklarının altını çizdi.

Telegram'ın IŞİD ile olan mücadelesi için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.