Tidal, En İyi Müzik Hizmetini Vermeye Geliyor!

Çevirimiçi platformların gittikçe yaygınlaşmasını dikkate alan firma müzikte yüksek çözünürlükle geliyor..

Hi-Fi olarak adlandırılan yüksek çözünürlüklü müzikler adeta bir anda tarihe karışmıştı. Müziğin yüksek çözünürlüklü olmasını isteyen Tidal firması bu isteği için farklı bir müzik deneyimi sunmayı amaçlıyor. Bununla birlikte Apple Music'e göre kat kat daha kaliteli müzik deneyimi sunacak olup FLAC ve Stream özelliğiyle rakipleriyle karşı karşıya gelecek.

Music Quality Authenticated adı verilen ses teknolojisiyle kendini gösteren Tidal bu sayede kullanıcılara stüdyo tadında müzik deneyimi yaşatacak..

Peki Tidal'ın kullandığı MQA teknolojisi ne işe yarıyor?

Ana kayıt olarak adlandırılan bu sistem ile bir sanatçının birden fazla farklı biçimde kodlamadan önce yaptığı şarkının başlangıçtaki ham kaydı olup master kaydını alıp MP3 gibi küçük bir birime dönüştürme işlemini gerçekleştirdikten sonra indirileecek yada Stream edilecek kadar küçük bir formda sunmaktadır. Bu dönüştürmeden sonra sesin çözünürlüğünde büyük kayıplara yer verilmektedir.

MQA sayesinde müzikte yaşanan kalite kaybı en aza indiriliyor. Her ne kadar şuan için Tidal masaüstü uygulaması olarak kullanılıyor olsa da yakında bu uygulamanın mobil versiyonun da çıkması bekleniyor. Ancak bu bir anda olacak iş değil çünkü lisans anlaşmaları yapmaları gerekiyor..

Peki sizin tercih ettiğiniz müzik servisi hangisi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.