TTNET Kota Sorgulama Nasıl Yapılır?

TTNET internet adsl hizmeti kullananlar için Türk Telekom tarafından tarifeler gereği internet paketlerine sınırlama-kota getirilmektedir.

İnternet kullanıcıları kullandıkları internet hizmetine ait bilgileri TTNET Online İşlem Merkezi üzerinden sorgulayabilirler. Sunulan online işlem merkezi üzerinde aylık internet kullanım miktarını sorgulayarak, adil kullanım hakkı ve kota bilgilerini kontrol alma adına önem arz etmektedir. Bilgiler eşliğinde kotanızı kontrol altında tutarak, hızınızın düşmesini engelleyebilirsiniz. Aksi taktirde kontrol etmediğiniz zamanlar, bağlantı hızınızda düşme meydana gelebilir.

TTNET KOTA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

TTNET Kota sorgulama ve kota bilgilerine erişim için öncelikli olarak ttnet.com.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra sayfanın üst kısmında yer alan "Online İşlem Merkezi" bağlantısına tıklayın ve ardından sizden istenen bilgileri giriniz. Sizden TTNET müşteri hizmetlerinde kayıtlı olan mail adresi ve şifreniz istenecektir. Eğer hatırlamıyorsanız şifremi unuttum bağlantısını kullanarak yeniden şifre alabilir veya yeni kayıt olarak şifre oluşturabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza hizmetinize dair bilgiler yer alacaktır. Hizmet numarası ve iletişim bilgilerinizin yanı sıra, internet paketinize yönelik bilgiler. Sol menüden "Abonelik İşlemleri" sekmesine tıkladığınızda hemen altında "Kota İşlemleri/Kota Sorgulama" butonu yer alacaktır. Bu bağlantıyı tıkladığınızda karşınıza kota bilgileriniz çıkacaktır. Burada "İndirilen" başlığı altında yazan veriler, sizin bu aya ait kota bilgilerinizi içermektedir. Bu işlemler neticesinde bulunduğunuz aya ait kota sorgulama işlemini gerçekleştirmiş bulunmaktasınız. Aynı sayfa üzerinden son 3 aya ait kota bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

Dikkat: Oturum süreniz uzunsa, kota bilgileriniz son saatleri henüz kota bilgilerine yansıtmamış olabilir. O nedenle sorgulama esnasında son 12-16 saat içerisindeki indirme işlemleriniz biraz daha geç yansıyabilir.

Adil Kullanım Hakkı Hakkında Bilgilendirme

Adil Kullanım Hakkı, TTNET tarafından internet kullanıcılarına getirilen bir hız sınırlamasıdır. Belirlenen adil kullanım hakkı Türkiye içerisinde genel olarak 50 GB olarak belirtilmektedir. Daha yüksek maliyetli paketlerde 100 GB veya sınırsız olabilmektedir. Adil kullanım hakkını aşan kullanıcıların internet bağlantı hızları, o ay sonuna kadar düşürülmektedir. Örneğin Ayın 15'ine geldiniz ve 50 GB indirme işlemi gerçekleştirdiniz. Adil kullanım hakkınız dolduğu için bağlantı hızınız otmatikman 3 Mbit/s hızına düşürülecektir. Ay başı geldiğinde ise eski hızına geri dönmektedir.

Adil kullanım hakkı içerisinde bahsedilen indirme konusu, sadece dosya indirme işlemleri ile yapılmıyor. Siteler arası dolaşım, video ve müzik dinleme gibi çeşitli internet hareketleri de dosya indirmektedir ve kotanızdan düşmektedir.

Online Paket Değişikliği

TTNET Adsl paketinizden memnun değilseniz, gerek ücret gerekse paket bilgileri yönünden, online işlem merkezinden paket değişikliği yapabilirsiniz. Online hizmet merkezi, adsl müşterileri için önemli bir kaynak olup, bir çok işlemi şubeye gitmeden ve telefonla aramadan kendiniz halledebilmektesiniz.