Türkiye, Crytek'e Sahip Çıktı!

Türk girişimcilerin kurmuş olduğu oyun stüdyosu Crytek'e yatırım yapılacağını Başbakan açıkladı.

Dünya genelinde popüler olan ve adından sıkça söz ettirmeyi başaran Türk girişimcilerin kurmuş olduğu oyun stüdyosu geçtiğimiz aylarda zor günler yaşıyordu. Bununla birlikte küçülmeye doğru gitmişti. Warface gibi oyunlarıyla tüm dünyaya damgasını buran CryEngine oyun motorunun geliştiricileri üç Türk kardeşin Almanya'da kurmuş olduğu Crytek, almış olduğu kararla hayranlarını üzmüştü. Dünya genelinde birçok oyun stüdyosunu kapatma kararı alan Crytek ayrıca geçtiğimiz hafta ofislerin bazılarının kapanacağını duyurmuştu.

Türk oyun şirketi için Başbakan Binali Yıldırım'dan süpriz bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamasında Yıldırım; "İşte bakıyoruz, bir genç bilişimci oyun yazarak 200'den fazla ülkede bunları satarak kendisini ispatlamış. Daha da ötesi var, Almanya'da yaşayan bir Giresun'lu delikanlı var. Yaptığı oyunlar ile dünyadaki oyunların liste başı olanını o yapıyor. Türkiye'ye gelip yatırım yapacak. Öngörülen yatırım ise 500 milyon dolar." sözlerine yer vererek destek vereceğini açıkladı.

Daha önce Crytek için yardım kampanyaları halk tarafından başlamıştı. Türk kökenli Alman oyun firması için daha önce ülkemizde kampanyalar başlatılmış bununla birlikte şirkete sahip çıkılması istenmiti. Bu yardım çağrısına hükümetten çok gecikmeden yanıt geldi. Crytek'in kurucularına bu konuda destek sağlayacak ihracat açısından ülkenin ekonomisine katlı sağlayacağını duyuran Başbakan artık Almanya üzerinden değil Türkiye'den oyunların servis edileceğini belirtmiş oldu.

Türkiye'nin Crytek'e yapacağı 500 milyon dolarlık yatırım hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.