Twitter Kullanıcılarını Arttırmak için Kesintisiz Video Özelliğiyle Geliyor!

Twitter, canlı video içeriğini 24 saat canlı yayınlamak istiyor. Geçen yılın ilk çeyreğine göre artış gösteren popüler sosyal ağın reklam gelirlerinde yere çakıldı.

Çarşamba günü ilk çeyrek kazançlarını açıklayan şirket, 2017 yılının ilk üç ayında, Twitter COO'nun yayınladığı 800 saati aşan sürede, 24 saat boyunca, haftada 7 gün, uygulama ve masaüstü sitesinde canlı video yayınlamayı planlıyor. CFO Anthony Noto, BuzzFeed'e verdiği haberde. Twitter TV ya da Twitter Ağı olarak adlandırın; Twitter, şu an canlı video sunan spor, haber ve eğlence programlarının hayata geçirecek. Içeride durmadan canlı video için hazır olun Twitter .

Çarşamba günü ilk çeyrek kazançlarını açıklayan şirket, 2017 yılının ilk üç ayında, Twitter COO'nun yayınladığı 800 saati aşan sürede, 24 saat boyunca, haftada 7 gün, uygulama ve masaüstü sitesinde canlı video yayınlamayı planlıyor. CFO Anthony Noto, BuzzFeed'e verdiği haberde. Twitter TV ya da Twitter Ağı olarak adlandırın; Twitter, şu an canlı video sunan spor, haber ve eğlence programlarının her zaman hayata geçirilmesi yolunda.

Noto, geçtiğimiz hafta şirketin canlı video stratejisiyle ilgili kapsamlı bir röportaj sırasında "Twitter'da 24/7 [video] içeriğine sahip olacağız" ifadelerini kullanarak sözlerine şu şekilde devam etti, "Hedefimiz güvenilir bir yer olmak, böylece neler olduğunu görmek isterseniz Twitter'a geçeceğinizi düşünüyoruz."

Twitter, canlı video ile büyüme ve gelir stratejisinin bir sütununu oluşturmak için yeterince fayda görüyor. Noto, Canlı video platformda konuşma hacmini artırdığını ve Twitter'ın reklam verenlerin genelde TV şebekelerine büyük çekler yazdıkları 15 ve 30 saniye silinemez video reklamları türünde yardım ettiklerini belirtti.

Noto ayrıca bir zaman çizelgesi sunmadan Twitter'ın 7/24 programlama hedefine ulaşması için biraz zaman alacağını ve pek çok şey üzerinde çalıştıklarını belirti. Twitter'ın orijinal içerik üretmeye başlamış olması böylece videonun ilerlemeye yönelik Twitter büyüme stratejisinde temel bir rol oynamaya devam edeceğini belirtmek gerekir.

Video dünyasının başka yerlerinde, Twitter, Periscope için canlı akışı sağlayan araç takımlarını hızlandırıyor. Geçtiğimiz ay, şirket Periscope Producer hizmetini, geliştiricilerin ve yayıncıların bilgisayar, kamera, Xbox ve VR kulaklıkla Periscope uygulamasıyla bağlantı kurmadan canlı video yayınlamalarını sağlayan yeni bir API ile daha erişilebilir halde olduğu açıklanmıştı. Kısa bir süre önce Twitter, Periscope'daki canlı videolara film öncesi reklamlar getirdiğini de açıkladı.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.