Twitter Neden Bu Kadar Çok Kullanılıyor?

Türkiyede en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Twitter kullanıcıları mutsuzluk yorumlarının yüzde 14'ününde geriye kalanlaı gündeme dair paylaşımlar yapıyor...

Ortalama 13 milyon yurttaşın hesabının olduğu tahmin edilen Twitter’daki paylaşımlar türkiye">Türkiye’deki kullanıcıların ortak ruh halini de ortaya koyacak cinsten. Türkiyede günde 6.7 milyon tweet atarken bu tweetlerin en çok duygu durumlarını paylaşmak amacı ile kullanılıyor. Tweetlerin büyük çoğunluğu ise nötr duyguların öne çıktığı paylaşımlardan oluşuyor. Ancak nötr olanlar çıkartıldığında mutsuzluk, mutluluğu açık ara geride bırakıyor.

Twit’lerin yüzde 23’ü mutsuz duygular içeriyor. Twitter'daki paylaşımların sadece yüzde14'ü mutluluğa işaret etmekte. Duygu durumunun ardından en çok yüzde 14 ile gündeme ilişkin tweetler geliyor. Türkiye’de ortalama her gün 900 binin üzerinde gündemi yorumlayan tweet atılıyor.

Duygu durumu ve gündem paylaşımlarını boykot, özel günler, futbol ve siyasetçilerin tweetleri izliyor. Bu alanda hemen hemen yaklaşık 500’er bin tweet atılıyor. Araştırmalar sonucunda Twitter'ın daha çok gece kullanıldığı ortaya çıktı.

Twitter’ın kendi rakamlarına göreyse, Türkiye’de kullanıcılar Twitter’ı gece kullanmayı seviyor. Tweetlerin yüzde 20’si saat 24:00’dan sonra atılıyor. Günde 3 milyona yakın tweet gece 24.00 ile 02.00 arasında yazılıyor. Twitter'daki iletilerin paylaşımlarının yüzde 58'i erkeklerin yüzde 42'isi ise kadınlardan olduğu ortaya çıkıyor.

Peki sizde Twiter'ı gece kullananlardan mısınız?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.