Ülkemizde WhatsApp Engelleniyor Mu?

Sosyal medyada Türkiye'de WhatsApp'ın engelleneceğine dair bir takım söylentiler dolaşmakta. Bakalım WhatsApp engellenecek mi?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) dün resmi Twitter hesabı üzerinden bir anket düzenledi. Düzenlenen ankette "WhatsApp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız?" sorusunu sordu. Ankette bulunan şıklar ise BİP, Viber, WeChar ve Line uygulamaları yer almaktaydı.

BTK'nın yapmışolduğu bu ankette sonra WhatsApp'ın ülkemizde yasaklanacağına dair söylentiler yayılmaya başladı. Peki bu söylentilerin ardı arkası var mı yok mu? Son zamanlarda BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan yerli ve milli uygulamaların kullanımına yönelik açıklamalarda yaptı. Bu söylentilerde son olarak yaşanan WhatsApp'ın çökmesiyle beraber iyice gün yüzüne çıktı.

WhatsApp'a sessiz sedasız yeni özellik eklendi

Ömer Fatih Sayan, katılmış olduğu bir konferanslarda "Ben de WhatsApp kullanıyorum, herkes kullanıyor ancak yerli ve milli uygulamalara yönelmemiz gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Gelelim asıl konumuza BTK yapmış olduğu anketi aslında hangi yerli servisin kullanılacağını öğrenmek için yaptığını ve WhatsApp'ın engellenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtelim. BTK tahminlere göre; Turkcell'in BİP seviyesine olan ilgiyi ölçmek için böyle bir anket düzenledi. Ankette BİP %37'lik bir oran ile lider diyebiliriz.

Önümüzdeki günlerde yapılan anket sonucuna göre BTK'nın yerli milli uygulamalarını geliştirip geliştirmeyeceğini hep beraber göreceğiz.

Siz WhatsApp olmasa hangi uygulamayı kullanırdınız?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.