Videoların Boyutunu Yarı Yarıya İndirmeniz Mümkün!

DÜnya üzerinde kullanılan en ünlü video uzantı ve kodeklerini sizler için inceledik...

Filmleri özellikle arşiv haline getirenler iyi bilirler. Dünya üzerinde çok fazla video biçimleri bulunmakta. Bu videoların hepsi farklı kalite ve boyutlarda kullanıcılarına sunuluyor.

Günümüzde en popüler video uzantıları, AVI, MP4, MKV ve FLV uzantıları gösterilebilir. Bugün sizlere bu uzantılar ve kodeklerini inceleyeceğiz. En popüler kodeklere bakacak olursak, WMW, Xvid, x264 ve x265 örnek gösterilebilir.
endi

Örneğin, Apple Quicktime’ın formatı olarak çıkan MOV video uzantısı birçok kişinin küfür ettiği uzantılardan birisidir. Bu yüzden, her geçen gün daha fazla unutularak, haklı sonunu hazırlıyor.

Avi uzantısı ilk olarak 1992 yılında Microsoft tarafından kullanılmaya başlamış bir video uzantısıdır. 90’lı yılların başından 2000’li yılların başına kadar en popüler video uzantısı olmuştur. AVI, video ve ses parçalarını aynı anda içerebilir ve ikisi içinde birden fazla bilgi tutabilirdi. Örneğin bir AVI dosyası, bir filimin 10 farklı dublaj seçeneğini içerisinde tutabilir. AVI’nin okunabilirliği neredeyse evrenseldir. AVI dosyasını günümüzde ki video oynatıcıların %99’u rahatlıkla oynatır. AVI’nın dosya boyutlarının büyük olması günümüzde gündemden düşmesini sağlamıştır.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.