Volkswagen'e 15 Milyar Dolar Ceza!

ABD'de açılan bir dava Wolkwagen'e açtığı zararlara karşi 15 milyar dolar ceza ödetti...

ABD'de otomotiv sanayi devinin sebep olduğu zararlar için açılan dava ABD Adalet bakanlığı ile Volkswagen'in ödeyeceği ceza ile ilgili yaptıkları anlaşmaya kadar uzadı. Volkswagen 15 milyar dolar cezayı ödemeyi kabul etti ancak durumu hakimlerin onaylaması gerekmekte. Bu onaylanmanın ise bugün yapılacağı muhtemel.

Anlaşma için iddia edilen veya tahmin edilen şartlar şu şekilde:

  • Londra merkezli haber ajansı Reuters'e göre söz konusu cezanın yaklaşık 10 milyar doları ABD'de bulunan yaklaşık 470 bin aracın sahtece hazırlanmış egzoz emisyon yazılımlarının onarılmasında ve araçların geri alınmasında kullanılacak.Zira otomotiv devinin geçen yıl araçlarındaki egzoz emisyon yazılımlarında sahtecilik yaptığı ve bu sahtecilikten yaklaşık 11 milyon aracın etkilendiği ortaya çıkarmıştı.
  • Volkswagen her araç sahibine 10 bin dolara kadar tazminat ödemekle yükümlü.İsterlerse kullanıcıların bu parayıreddetme ve de bireysel dava açma hakkına sahip olabilme hakları var.
  • Aynı zamanda söz konusu cezanın 5 milyar dolar kadarı da araçların çevreye verdiği zararın onarılması için açılan projelere ve sıfır egzoz emisyonu için açılan araştırmalara ayrılacak. Anlaşılan o ki bu yı Volkswagen %5'lik bir düşüş yaşayacak gibi görünüyor.

Peki siz Volkswagenin %5 düşüş yapması hakında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.