Web 25 Yaşını Kutluyor!

25 yıl önce Web ve World Wide Web Halkın Hizmetine ve kullanımına sunulmuştu...

İnternet ağının hayatımıza girmesinden tam 25 yıl geçti ve tam 25 yıl önce bilgisayar mühendisi olan Tim Berners-Lee ve takım arkadaşları bütün insanlığa hizmet eden ve hayatımızda neredeyse her alanda faydalandığımız Web ağını kurdular.

İnternet hayatımıza ilk olarak 1969 senesinde giriş yaptı. İnternet ve World Wide Web kavramları tamamen farklı olsa bile birbirinden ayrılamazlar.. World Wide Web bağlantılarda bulunan bilgilerin (örneğin web sitelerinin ve dosyaların) depolanabileceği ve saklanabileceği depolama alanları anlamına geliyor.Yani interneti sinapslar, World Wide Web'i de nöronlar olarak aklımıza getirebiliriz.

1980 senesinde Berner-Lee, CERN'de çalışan kişilerin faydalanabileceği bir ağ kurma fikriyle yazılım ve veri merkezi oluşturdu. Bu sistem sayesinde bilgilerin bulunduğu sayfalara CERN'deki çalışanlar ulaşabiliyor ve sayfadaki bilgilerden yararlanabiliyorlardı. 1989 senesinde bu fikir geliştirildi ve tüm insanlığın kullanabileceği, devasa bir ağ oluşturma amacı ortaya çıktı. Bu amaç dahilinde başlayan çalışmalar sayesinde World Wide Web, 1991 senesinin 23 Ağustos tarihinde halkın kullanımına sunuldu.

Sizcede insanlığa çok büyük bir iyilik yapmamışlar mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.