WhatsApp, 30 Haziran'dan sonra desteğini kesiyor!

WhatsApp, uygulamanın kolaylık oranını yükselterek ve yeni ortaya çıkan sohbet seçeneklerinden rekabeti cesaretlendirerek daha fazla özellik ekliyor.

Akıllı telefonlarınız, 30 Haziran'dan sonra WhatsApp'u desteklemiyor olabilir. WhatsApp yakın bir zamanda çok sayıda değişiklik yaptı ve mesajlaşma platformunu yeniledi. 'Durum' özelliğini yeniledi ve video sohbetleri, GIF resimleri, iki adımlı doğrulama gibi özellikleri tanıttı. Başlangıçta Symbian, BBOS, Android, Windows ve iOS işletim sistemli cihazlar 2016'dan itibaren WhatsApp'u desteklemeyi durdurmak üzereydi. Bununla birlikte, WhatsApp tarihi Haziran 2017 tarihine kadar uzatmaya karar verdi.

WhatsApp'ınızı güncellemek ve indirmek için buraya tıklayablirsiniz.

Facebook'a ait olan WhatsApp, geçmişteki uygulamasında pek çok değişiklik getirdi. Yeni başlatılan 'Durum' özelliği ile yakın zamanda başlatılan bu şirket, sohbet etme deneyimi açısından diğer sosyal ağ uygulamalarını kullanmayı planlıyor gibi görünüyor. Uygulama, diğer kullanıcılar arasında da oldukça popüler. Sadece birçok kişi için günlük bir iletişim şekli olarak kalmamakla kalmaz, aynı zamanda işleri hemen hemen yapan kişiler için oldukça yararlı olduğu kanıtlanmıştır. WhatsApp'ın bu kadar önemli bir iletişim aracı haline geldiği yerlerde, aniden çalışmayı bıraksaydı ne olacaktı?

Eğer eski bir akıllı telefonunuz yoksa WhatsApp deneyiminize devam edebilirsiniz. Ancak eğer eski bir telefonunuz varsa WhatsApp ile vedalaşmak durumundasınız.

Mobil cihazlar artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. WhatsApp uygulaması özelliklerini genişletiyor. Ancak eski model işletim sistemlerini ihtiyaçları karşılayamıyor. Bu durumdan etkileen mobil cihazlardan birini kullanıyorsanız WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek adına yeni bir telefona geçiş yapmanız gerekiyor. Şirketin yaptığı açıklamada, "Bu, bizim için zor bir karardı, fakat insanlara WhatsApp'ı kullanan kişilerin aileler ve sevdikleriyle iletişim kurmanın daha iyi yollarını sunmak için doğru olanın bu olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Şirket geçtiğimiz günlerde, Windows cihazları için WhatsApp kullanıcılarının fotoğrafları, GIF'leri, mesajları ve videoları düzenlenen sohbet verilerini tutmasına izin verecek yeni bir özellik üzerinde çalışmak üzere söylentilere başladı.

WhatsApp'ın kararından etkilenecek olan modeller:

BlackBerry, BlackBerry 10 da dahil olmak üzere

Nokia S40

Nokia Symbian S60

Android 2.1 ve Android 2.2

Windows Phone 7.1

iPhone 3GS / iOS 6

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.