WhatsApp Kişisel Verileri Toplamaya Son Verdi!

Bildiğiniz üzere WhatsApp geçtiğimiz günlerd verileri topladığı için çok eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Bakalım WhatsApp kişisel verileri toplamaya devam edecek mi?

Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp geçtiğimiz aylarda gizlilik politikasını eleştirmişti. Güncellenen mesajlaşma uygulaması WhatsApp gizlilik politikasında kullanıcıların kişsel verilerini toplamaya ve bunları reklam amaçlı olarak kullanabileceği yönünde ibareler yer alıyor. WhatsApp yapmış olduğu politikadan dolayı Avrupa ülkelerinde büyük tepki almıştı.

Financial Times'a göre Facebook, gizlilik baskısının altında Avrupa çapında WhatsApp'ın kullanıcı verilerini toplamayı geçiçi olarak sonlandırdı. Geçen hafta Facebook'un WhatsApp üzerinden İngiltere'deki vei toplama işlemini durdurma kararına İrlanda Veri Koruma Komisyoncuları FT tarafından onaylandı.

Veri toplamada yapılan bu değişiklik WhatsApp kullanıcılarının verilerinin toplandığını ancak artık bu bilgilerin Facebook ile paylaşılmayacağı anlamına geliyor. Bu veri toplamayı durdurma kararının geçici olacağını, Facebook'un ne yapıp edip reklam gelirleri için kullanıcıların verilerini ilerleyen aylarda yine toplamaya devam edeceği söyleniyor.

Siz WhatsApp'ın verileri toplaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.