WhatsApp Yasağı O Ülkeden Kalkıyor!

Suudi Arabistan, Skype, WhatsApp ve diğer mesajlaşma uygulamalarıyşa ilgili yasağını kaldırdığını açıkladı...

Suudi Arabistan bugün Skype, WhatsApp ve Snapchat gibi diğer hizmetler için bir yıl süreyle yasağını kaldıracağını açıkladı. Bugünden itibaren kalkan yasak sayesinde Suudi Arabistan'daki kullanıcılar WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarını serbestçe kullanabilecekler.

Twitter'da yayınlanan Suudi Arabistan telekomünikasyon otoritesinden yapılan açıklamaya göre, kurallara uyan herhangi sesli ve video uygulamasına bundan sonra izin verilecek.

Suudi Arabistan'ın mevcut ekonomisi bağlamında yasaklamaların kaldırılması gayet mantıklı. Petrol fiyatları düştükçe Suudi Arabistan, daha fazla gelir kaynağı için interneten medet umuyor. Ağustos ayında, Suudi bir geliştirici Zain al-Abidin Tawfiq tarafından başlatılan dürüstlük uygulaması Sarahah, App Store ve Google Play Store'da en çok indirilen ücretsiz uygulamalar listelerinin başında yer almıştı. Diğer benzer girişimler de girişim kapitalistlerinin dikkatini çekiyor.

Leap Ventures ortağı Hala Fadel, geçtiğimiz yıl Ortadoğu ülkelerinin dijital girişimlere yatırım yapmasının en önemli zamanlarından biridir açıklamasında bulunmuştu. Suudi Arabistan'ın bilgi bakanlığı, H. Fadel ile dijital bir dönüşümün ülkenin ekonomisini artıracağı görüşlerini kabul ediyor gibi görünüyor.

Bakanlık, bugün yapılan açıklamada; "Dijital dönüşüm, Suudi ekonomisi için önemli ilklerden biridir, çünkü özellikle medya ve eğlence endüstrilerinde internet tabanlı işletmelerin büyümesini teşvik edecektir" dedi.

Siz Suudi Arabistan'ın yasağının kalkması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.