WhatsApp'a Yeni Sekme Geliyor!

WhatsApp'a yeni özellikler geliyor. Bununla birlikte artık kullanıcılar görüşmelerinin kaç boyut tuttuğunu görüntüleyebilir.

Hindistan'da yaklaşık 200 milyon kullanıcı bulunduğunu bildiren WhatsApp ve Skype gibi hizmetlerin hâlâ popüler olduğu İngiltere'de, daha katı bir rekabetle karşı karşıya kalabilir. Snapchat veya Instagram'ın Öyküleri gibi WhatsApp Durumu kullanıcıların fotoğraf ve video içeriğini kullanarak güncellemeleri arkadaşlarına göndermesine olanak tanır. Bunlar emoji ve metin notları eklenerek geniş bir renk yelpazesi ile daha da özelleştirilebilirsiniz, ancak 24 saat sonra kaybolur.

WhatsApp, beta test cihazları için Windows uygulamasında yeni özellikler sundu. Beta sürümü, sürüm 2.17.86'ya yükseltildi ve paylaşılan medya sayısını da içeren bireysel sohbetler hakkında daha fazla bilgi getirdi. Kullanıcılara hangi sohbetin en fazla yer kapladığını ve hangi sohbetin en az miktarda uygulamanın kullandığını söyleyen yeni bir Boyut sekmesi eklendi.

WhatsApp, Windows 10 Mobile ve Windows Phone 8.1 beta güncelleme uygulaması bireysel sohbetler ilgili daha ayrıntılı bilgi getiriyor. Tek tek sohbetleri tıklamakla, orada kaç tane metin olduğunu kaç fotoğraf ve GIF paylaşıldığını öğrenebileceksiniz. Sohbette paylaşılan fotoğraf ve videoların boyutlarıyla değil, sayılarıyla ilgili bilgi biriktiren yeni bir Boyut Sekmesi bulunuyor.

Elbette bunların hepsi yalnızca beta test cihazları için geçerlidir ve Windows Mağazasına giderek kendiniz olmayı seçebilirsiniz. Bu son beta güncelleme yalnızca Windows 10 Mobile ve Windows Phone 8.1 kullanıcılarıyla uyumludur. Windows kullanıcıları için en son WhatsApp beta'sını manuel olarak indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

WhatsApp geçtiğimiz günlerde yenilenen durum güncellemesi ile büyük bir değişiklik getirdi. Aslında Snapchat gibi çalışır, 24 saat içerisinde kaybolan hikayeler bünyesinde bulundurmaktadır. Yeni özellik ile birlikte artık kullanıcılar boyut sekmesinde mesajların ne kadar yer kapladığını öğrenebilecek.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.