WhatsApp'ta Gizliliğin Diğer Adı Uçak Modu!

Yuva yıkan uygulamalar listesinde ilk sırada olan WhatsApp'ın kullanıcıları kendi gizlilikleri için her yolu deneyip başarıyorlar. İşte yeni çare uçak modu!

Günümüzde pek çok telefonda kurulu olan ve her kesimden insanın kullandığı popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp bilindiği gibi insanlar arasında kolay iletişim kurmayı sağladığı gibi insanların sahip olduğu bu ilişkiyi kolayca bozabilme potansiyeline sahip.

Son olarak görüldü olayıyla kullanıcıların büyük tepkisini çeken WhatsApp gelen bu tepkilerin ardından bu özelliği kapatmaya imkan tanımıştı. WhatsApp'ın bu imkanı tanıması üzerine bu özelliği seven kullanıcılar kapatanlara " neden son görülmeleri, okunmaları kapalı" diye öflerini dile getirmişlerdi.

Bunun üzerine yeni bir arayışa giren WhatsApp şanslı WhatsApp kullanıcıları çareyi "Uçak Modunda" buldular.

Kullanıcılar uçak moduna geçtikleri anda mesajları okuyup cevap yaz pornolar bile görüldü olmayacak son görülmeleri değişmeyecek. Peki ama bu nasıl işliyor.

Bunun işlemesi için ilk önce Andorid işletim sistemine sahip bir akıllı telefona ihtiyacımız var. iOS işletim sistemine sahip cihazlarda internet bağlantısı kesildiği anda herhang bir işlem yapılamıyor.

Android siteminde bir mesaj alındığında kullanıcı uçak modunu açrak WhatsApp'a girebiliyor, mesajını yazıp gönder tuşuna basabiliyor. Ancak aktif bir bağlantı olmadığı için gönderme işlemi o anlık olmuyor. Kullanıcı uçak modundan çıktığında gönderim işlemi tamamlanıyor. Ancak bu sefer de kullanıcının son görülmesi ya da mesajın okunup okunmadığı anlaşılmıyor. Yani hiçbir şey değişmeden kişiler özgürce mesajlaşabiliyor.

Şimdilik sadece Android kullanıcılarının kullandığı bu yöntem bakalım yakında kaldırılacak mı ya da iOS'a da gelecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?