WhatStats Nedir ve Nasıl Kullanılır?

WhatsApp her geçen geliştirdiği uygulamalarla kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor.

Geçtigimiz yil efsanevi bir sekilde yayilan ve WhatsApp için gelistirilmis ilk uygulama olan WhatsDog, ‘stalk’ kültürünün internetten uygulamalara geçmesini saglamisti. istediginiz kisinin online olup olmadigini ögrenebildiginiz bu uygulama artik Google Play Store’da yer almiyor fakat yerini tutmasi için uygulamalar gelistirilmeye devam ediliyor, son günlerin en popüler WhatsApp tabanli uygulamasi WhatsStats onlardan bir tanesi.

Uygulamanin kullanicilara verdigi bilgiler o kadar fazla ki neredeyse aldigi nefese kadar takip edebiliyorsunuz. Kisinin son görülme zamanini, çevrimiçi oldugu zaman araliklarini ve toplam çevrimiçi oldugu süreyi (gün içerisinde), durum mesaji geçmisini, profil fotografi geçmisi gibi birçok aktiviteden haberinizin olmasini saglayan uygulamanin ise yaramasi için, kisinin durum ve profil fotograf ayarlarinin ‘Herkes’ seklinde ayarlanmis olmasi gerekiyor. Webtekno'nun haberine göre iOS için bu tarz uygulamalarin gelistirilmesi pek mümkün olmuyor.

Apple’in bu konudaki tavri net oldugu için gelistiriciler de pek üzerine düsmüyor. Fakat gelistiricilere hemen hemen sinirsiz özgürlük saglayan isletim sistemi Android, aklimiza gelen her seyi uygulamaya dökebilmemize imkan sagliyor. Bu uygulama da yine yalnizca Android için gelistirilmis.