Wikipedia Kurucusuna Ülkemizden Şok Karar Geldi!

Wikipedia kurucusu Türkiye'deki World Cities EXPO etkinliğindeki listeden çıkarıldı...

Geçtiğimiz günlerde haberini sizlerle paylaştığımız Ülkemizdeki Wikipedia erişim engelini sizlerle paylaşmıştık. Gerekçe olarakta Wikipedia'da yer alan bazı bilgilerin terör örgütünün menfaatine olması belirtildi. BTK Wikipedia'nın https ile yayon yaptığını bu nedenle ilgili linklerin tek tek engellemenmesinin mümkün olmadığı için komple Wikipedia.com'u engellediklerini açıklamıştı.

Mayıs 15-18 tarihlerinde Türkiye'de düzenlenecek olan World Cities EXPO etkinliğine Wikipedia'nın kurucusu olan Jimmy Wales konuşmacı olarak katılacaktı. Fakat yaşanan bu olaylardan sonra aksiyon alınacağı ise merak konusu oldu. Bugün İstanbul Büyükşehir'in Twitter hesabından Wikipedia kurucusu Jimmy Wales'in etkinliğe katılmayacağı duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Tweet'inde ""World Cities EXPO" etkinliği davetli listesinden çıkartılmış olup, karar kendisine iletilmiştir." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Wikipedia arasında gerginliğin giderilmesi için terör örgütlerinin organize olup düzenlediği bilgilerin Wikipedia'dan kaldırılması veya doğrusu ile değiştirilmesi gerekiyor.

Bakalım Wikipedia bu konu hakkında bir önlem alacak mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.