Wikipedia'nın Neden Engellendiği Açıklandı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Wikipedia'nın neden engellendiğini açıkladı...

Bildiğiniz gibi bir süredir Wikipedia ülkemizde engellendi. Wikkipedia terör örgütlerini destekleyen bilgilerin olması ve sitenin düzetilmemesi sonucunda erişim engeli uygulanmıştı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, canlı olarak katıldığı TV proğramında Wikipedia'nın neden hala engelli olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Ahmet Arslan'ın açıklamasına göre Wikipedia'nın erişim engelinin kaldırılmasını istemiyor. Wikipedia'nın Türkiye'deki editörleri yanlış bilgileri düzeltmek istemelerine rağmen, Wikipedia bu bilgileri düzenlemeye kapattığını dile getiriyor.

Ahmet Arslan'ın Wikipedia konusunda yaptığı açıklamadan bazı kesitler şu şekilde;

"Bütün bu sistemlerin hepsinin faydası olduğu konusunda şüphe yok, zararlı olduğu taraflar konusunda ise görüşmeler yapılarak hataların düzenlenmesi sağlanır.

Ne yazık ki, Wikipedia’da ülkemiz için yanlış algılara neden olabilecek o kadar fazla yayın var ki, bu konuda kendilerini defalarca kez uyardık.

Hatta, editörlerin bu konuda gerekli düzenlemeleri yapması mümkün olduğu halde, Türkiye’de bulunan editörleri yasaklayarak düzenleme imkanını ortadan kaldırdılar.

Halen, görüşmelere devam ediyoruz ve insanlarımızın bu hizmetten faydalanmasını istiyoruz.

Onları ısrarla, terör ile canı pahasına mücadele eden Türkiye’yi DAEŞ destekçisi gibi göstermekten vazgeçmeleri konusunda uyarıyoruz."

Sizce Wikipedia'nın erişim engeli kaldırılmalı mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.