Windows Phone Resmen Öldü!

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Android işletim sistemine sahip telefon kullandığını açıkladı. Bill Gates Android kullandığını açıkladı...

MicrosoftArenasında rakipleri ile yarışabilmek için önce Nokia'yı bünyesine aldmış daha sonra da Windows Mobile'a (Windows Phone)ağırlık verdi. Fakat windows Mobile'ın bir türlü istediği olmayınca geliştiricilerin ilgisini çekmedi ve Microsoft'u telefon arenasından silmişti.

Son açıklanan rakamlara göre dünya üzerinde Windows Mobile kullananların sayısı %1 bile değildi. Bu kötü gidişat, Bill Gates'in açıklamaları ile daha da kötüye gitti ve Windows Mobile'ın resmen öldüğü ortaya çıktı.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Fox News'e vermiş olduğu demeçte, Android telefon kullandığını ve Android'in sunmuş olduğu imkanların daha iyi olduğunu açıkladı.

Microsoft, kendi mağazasında Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition modelini satıyor. Bu model, Android işletim sistemi ile çalışıp, Microsoft'un tüm uygulamalarını barındırıyor. Bu yüzden Bill Gates'in, Android'e Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition ile geçtiği düşünülüyor.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.