Windows Vista Yolun Sonuna Geldi!

Microsoft, Windows Vista'dan elini eteğini çekeceğini bugün resmen açıkladı. Windows Vista kısa süre içinde tarihin tozlu sayfalarına karışacak...

Microsoft 11 Nisan'da Windows Vista desteğine son vereceğini açıkladı. Bu nedenle Windows Vista işletim sistemini kullanan kullanıcıların Nisan Sonuna kadar yükseltmeyi gerçekleştirmesi gerekir. Bütün uyarılara rağmen Windows Vista'yı 11 Nisan'dan sonra kullanmaya devam ederseniz, Internet Exploner 9 artık desteklemediği için güvenlik tehditleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Windows 10 ile büyük bir çıkış yakalayan Microsoft gemileri yaktı. Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 sürümlerinden elini çeken Microsoft bugün Vista'nın fişini çekeceğini resmen ilan etti.

Ayrıca Vista'nın antivirüs yazılımı olan Microsoft Security Essentials artık destek almayacağı içn güvenlik açıkları ile karşılaşabilirsiniz.

Microsoft tarihinde fiyaskolar arasındaki yerini alan Windows Vista, zaten işletim sistemi pazar payı hakkındaki son rakamlarda %0,78'lik bir kullanıma sahipti. Bu desteğin çekilmesinden sonra bu rakam yıl sonunda %0,30 seviyelerine kadar düşecektir.

Siz hangi internet sürümüni kullanıyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.