Xbox 360 İçin Yolun Sonu!

Microsoft'un büyük işler başaran ve rakibi olan Sony PlayStation 3 karşısında başarılı savaşlar veren oyun konsolu Xbox 360 için yolun sonu göründü. İşte tüm detaylar!

Oyun konsolları arasında son zamanlarda giderek artan rekabetin önemli bir parçası olan Microsoft'un emektar oyun konsolu Xbox 360 için yolun sonu göründü. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Microsoft artık Xbox 360 üretmeyecek.

Micrısıft'un ilk olarak 2005 yılında satışa çıkarttığı ancak Türkiye'ye eper bir uzun aranın ardından yani 2012 senesinde gelen Xbox cihazı pek çok farklı sürüm ile kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Bu modeller bir diğer konsol üreticisi olan Sony'nin PlayStation modelinin en büyük rakipleri olmuştu.

Microsoft tarafından yapılan açıklama ile birlikte emektar olan oyun konsolu Xbox 360 artık üretilmeyecek. Microsoft'un bu cihazı artık üretmeyecek olmasının nedeni ise artık Xbox 360'ın demode olması.

Hali hazırda Xbox 360 kullanıcılarının durumuna da açıklık getiren Microsoft, Xbox 360 üzerinde var olan desteğin devam edeceğinin altını çizdi. Microsoft Xbox 360 sahiplerinin Xbox Live servisini kullanarak yeni oyunlar alıp emektar konsollarında oyun oynamalarına izin vereceğini açıkladı.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?