Xiaomi Redmi Pro Özellikleri ve Fiyatı

Çift kameralı yeni Redmi akıllı telefonunun özellikleri resmi olarak açıklandı.

Mi Notebook Air adında yeni bir dizüstü serisiyle karşımıza çıkan Xiomi bu kez çift kameralı telefonunu resmiyete kavuşturdu. Bir süredir konuşulan akıllı telefon tarafından önemli yeniliklere imza atan Xiaomi Resmi serisinn dördüncü nesile geçiş yapacağı düşünülüyordu fakat Xiaomi yeni neslin çıkışını yıl sonuna atmış. Tanıtılmış olan model Xiaomi Redmi Pro adını aldı. Redmi serisinde kendine has bir çizgiye sahip olan cihaz çift kameraya sahip. Xiaomi için her ne kadar ilk olacak olsa da piyasada bu ilk değil. Xiaomi yeni kamerası için teknoloji devleri Samsung ve Sony ile birlikte çalıştı. Telefon piyasasında bu tarz ortaklığa giren ilk firmanın ise Xiaomi olduğunu söyleyebiliriz.



Cihazın arka sensörlerinden birisinde 13 MP çözünürlüğünde yer alan kamera Sony IMX258 imzasını da taşıyor. Diğer sensör ise 5 MP çözünürlüğünde olup Samsung imzası taşıyor. İki teknoloji devinin kamerasını birleştiren Xiaomi asıl kamerasının gücünü de Sony'den alıyor. Samsung imzalı olan sensör ise özellikle derin algısı yapılması amacıyla kullanılmış. Bildiğiniz gibi odaklamayı hızlı bir şekilde yapmasıyla bilinen Samsung kamerası karanlık ortamlarda bile net görüntüler elde etmenize olanak sağlıyor.

Tekpare fırçalanmış bir alüminyum gövdeye sahip olan cihaz arka kısmında kenarlara doğru kavisli bir yapıyla buluşuyor. Büyük boyutlu olmasına rağmen elde tutuşu bu sayede rahat hale getirilmesi amaçlanmış. 2.5D kavisli tasarımla premium hissiyatının arttırıldığını da görüyoruz. 8.15 mm kasa kalınlığına sahip olan Xiaomi Redmi Pro ön tarafında Home butonu içerisinde parmak izi okuyucusuna sahip.


Güçlü özelliklerin yer aldığı Xiaomi Redmi Pro cihazının donanım özelliklerinde ise Helio X25 yonga seti yer alıyor. Cortex-A72, 4 adet Cortex-A53 ve yine 4 adet Cortex-A53 çekirdek dizilimine sahip.

Xiaomi Redmi Pro 5 buçuk inç büyüklüğünde olup Full HD AMOLED ekrana sahiptir. 2.3GHz saat hızında çalışan çekirdeklerin dışında 580MHz hızında Mali-T880 grafik birimi yer almaktadır.

4GB LPDR3 RAM ile birlikte fiyat sınıfında en iyi performansı göstermeyi amaçlayan cihaz 4050 mAh kapasiteli bataryaya sahip olup USB Type-C portu bulundurmaktadır. Modelin diğerleri gibi farklı versiyonlarda piyasaya çıkması bekleniliyor. Xiaomi Redmi Pro fiyatı ise 300 dolardan alıcı bulacak.

Xiaomi Redmi Pro'nun sahip olduğu özellikleri siz nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.