Yaralar Hakkında Bilgi Veren Akıllı Bandajlar Hayal Değil!

Yeni 'akıllı' bandaj doktora yaranın nasıl iyileştiğini hakkında bilgi verir. Peki bu nasıl mı olacak dersiniz?

Önümüzdeki on yıllar boyunca teknolojinin tıp sektöründe pek çok gelişme ve gelişim sağlayacağını hemen hemen biliyoruz. Swansea Üniversitesi, sensörlerle donatılmış bandajlarla deney yapmalarını sağlayan yeni bir proje hazırladı. Bu akıllı bandajlarla hastanın yara ve iyileşme süresi izlenmesi söz konusudur.

Bu akıllı bandajların hayata geçmesi biraz zaman alacaktır ancak bunun bir fikir olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Bununla birlikte prototip olarak hazırlanmış. Buna ek olarak, bilim adamları üretim maliyetlerini düşürmeyi umdukları için sensörleri kendileri geliştirmeye devam ediyor.İngiltere'deki bilim adamları, yara iyileşmesinin ne durumda olduğunu tespit edebilen ve doktora ilerleme raporu gönderebilen yeni bir "akıllı" bandaj tasarladı.

Önümüzdeki 12 ay içinde denenebilecek bandaj, hangi tedavinin gerekli olduğunu izlemek ve aynı zamanda bir hastanın aktivite düzeylerini takip etmek için gerçek zamanlı 5G teknolojisini kullanıyor.Akıllı giyinme herhangi bir belirli bir zamanda yaranın durumunu algılamak için nano teknolojiyi kullanmaktadır.

Bu yara 5G altyapısına bağlanacak ve telefon aracılığıyla altyapı hakkında bilgi sunulacak. Araştırmacılar, maliyeti düşürecek bandajların üretilmesi için 3B yazıcılar kullanılacağını söyledi.

Peki siz sağlık sektörüyle teknolojinin gelişme içinde olması için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.