Yeni Fiat Egea 2016 Fiyatı ve Özellikleri

Fiat 'ın 2016 yılı itibarı ile en çok güvendiği yeni modeli olan EGEA, yurtdışı satışları ile ön plana çıkarken, Türkiye'de de bir anda en çok ilgi uyandıran otomobil old

FİAT EGEA, şimdiden 2016 yılının en dikkat çeken otomobili oldu. Reklamlarda söylendiği gibi genellikle kalitenin ucuz fiyattan satılması mümkün değil gibi bir algı oluşturulmuş. Bu kalıbı ise Fiat Egea'nın yendiği aktarılmış. Tabi reklamlar aldatıcı gelebilir. Gerçeğe döndüğümüzde bunun doğruluğunu test etmek için ise en doğru yol bir test sürüşü gerçekleştirmek ve showroomda aracı görmek olacaktır.

TASARIM

Fiat Egea tasarımı ince düşünülerek geliştirilmiş. Geride kalan yıllarda özellikle ticari araçlarda kullanılacak tarzda araçlar üreten firma, bu sefer aile içi kullanımlarda da çok tercih edilmek istiyor. Bu nedenle biraz daha önemle hazırlanmış tasarımda sportif çizgiler görülüyor. Ön ksıımdaki krom ızgara, araca sportif bir görüntü katmış. Aynı şekilde farlar ile uyum sağlanarak güzel bir kombin gerçekleştirilmiş. Yine krom kapı kolları ile modernize edilmiş. Krom kullanımı iç tasarımda da çok kez kullanılmış ve kaliteli bir duruş sergilenmiş.

FARK YARATAN ÖZELLİKLER

Aracın teknik özelliklerine geçmeden önce bazı farklı özellikleri de ele almak gerekiyor. Uzaktan kumanda ile bagaj kapağının açılması bunların başında geliyor. Fonksiyonel direksiyon ile her şeye çok rahat ulaşabilmeniz sağlanmış. Çok fazla tuşun direksiyonda yer alması dezavantaj olarakta nitelendirilebilir olsa da fonksiyonel oluşu açısından olumlu karşılanıyor. TFT yol bilgisayarı ise yüksek çözünürlüklü olarak eklenmiş ve sürücünün görüş alanı içerisinde yer alıyor. Uconnect sistemi ve Navigasyon ise tüm modellerde mevcut. otomatik kararan iç dikiz aynası da son model araçların atlamadığı özellikler arasında. Arkadaki araçların ışığının gözünüzü almaması için düşünülmüş bu özellikle birlikte dikiz aynası otomatik kararma yapar. Paket özelliğinin kapsaması halinde geri görüş kamerası da araca dahil edilebiliyor. Far, Yağmur sensörüde kaçınılmaz özellikler. Hız Sabitleyici de bulunmakta.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Egea modelinde 3 farklı motor seçeneği sunulmuş. 1,3 - 1,4 ve 1,6 olarak. 95, 95 ve 120 HP olarak.

FİAT EGEA TEKNİK ÖZELLİKLER

Silindir Sayısı: 4
Valf Sayısı: 16
Ekzantrik Tipi: DOHC
Silindir Hacmi: 72x84 - 69.6x82.0 - 79.5x80x5
Maksimum Güç: 95(70)/6000 - 95(70)/3750 - 120(88)/3750
Direksiyon Tip: Elektrikli Dualdrive
Yakıt Deposu Hacmi: 45 LT

FİAT EGEA FİYAT LİSTESİ

FİAT EGEA RESİMLERİ (Hatchback ve Sedan)