Yıllık İletişim Ücretleri Raporda Açıklandı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun verilerine göre hazırlanan rapor ile birikte yıllık konuşma ücretlerimiz iletişim masraflarımız açıklandı.

BTK'nın verilerine göre yapılan araştırma ile 4 kişilik bir ailenin yıllık olarak iletişim masrafları açıklandı. BTK'nın yayınlamış olduğu veriler sonucunda yapılan değerlendirmeyle birlikte genişbant internet aboneliği olan her bireyin cep telefonu ve sabit telefonu için 4 kişilik bir ailenin haberleşme için ayda ortalama olarak 230 TL harcadığı sonucuna varıldı.

Bu değerlendirme sonucunda 4 kişilik bir ailenin yıllık iletişim masrafı 2844 TL olarak belirlendi. Analiz kapsamında yapılan Elektronik Haberleşmede Aile Giderleri Raporuna göre sabit telefonlara kişi başı ödenen miktar 24,2 TL. Bu yıl yapılan analiz sonucuna göre sabit internet bağlantısı için ise aileler 42,6 TL ödeme yapıyor. Aynı raporda yer alan bir diğer bilgiye göre 3 GSM operatörünün abonelerinin ortaalama ortalama aylık ödemeleri 26,7 TL olup hepsi için yüzde 18 KDV, mobil telefon için yüzde 25, sabit telefonlar için ise yüzde 15, internet bağlantısı için ise yüzde 5 oranında özel iletişim vergisi ödeniyor.

Hükümete ödenen 63,6 TL aylık vergi eklendiği zaman 4 kişilik bir aile oeralama olarak aylık 230 TL civarında iletişim masrafı ödüyor olup yılda ise bu sayı 2800'ü buluyor. Geçtiğimiz yılın raporlarına göre bu yıl 5,56 artış görülüyor.

Peki tahmini olarak sizin yıllık iletişim masraflarınız ne kadar tutuyor?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.