YouTube, 30 Saniyelik Reklamları Kaldırıyor!

Google, daha iyi bir reklam deneyimi sağlamak için 2018 yılında 30 saniyelik zorunlu sıkıcı reklamlara yer vermeyecek.

Google, YouTube'da yer alan can sıkıcı reklamlar için yeni bir adım attı. Bununla birlikte YouTube videolarında önümüzdeki yıldan itibaren 30 saniyelik reklamlar yer almayacak. Daha iyi bir reklamcılık deneyimi sağlamak için arama devi kolları sıvadı. Yeni düzenleme ile birlikte reklamlar tamamen kalkmıyor sadece süreleri kısalıyor. Bununla birlike artık 20 ve 6 saniyelik videolar zorunlu olacak.

Görünen o ki, YouTube, uzun süre oynanamayan reklamların, kullanıcılar arasında hayal kırıklığına neden olabileceğini ve çevrimiçi ortamda kötü bir deneyim yaşayabileceğini fark etti.
Tüketici merkezli bir yaklaşım olduğu için kesinlikle hoş karşılanıyor. Bununla birlikte, reklamverenlerin şirketin son stratejisinden memnun olmaması beklenmektedir. Düşünüldüğünde Facebook son zamanlarda videolar ve benzeri platformlarda yoğun odaklanmıştır Snapchat derece popüler hale geliyor, YouTube, önde gidiyor kullanıcıları arasında tercih edilen video platformu kalması için yeni düzenlemelerin şart olduğu ortada.

Peki siz bu reklamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.