YouTube, LGBT İçeriğini Artık Kısıtlamayacak!

YouTube, LGBT içeriğini engellenen kısıtlı mod ilkesini güncelleştirdiğini açıkladı.

YouTube'un "potansiyel olarak sakıncalı içerikleri" engellemek için tasarlanmış olan sınırlı modunda bazı değişikliklere gidildi. Cuma günü LGBT temalı videoların filtre tarafından engellenmesine sebebiyet veren sorunu düzelttiklerini açıkladı.

YouTube'un ürün yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Johanna Wright şirketin blogunda "Sınırlı Araştırma sonrasında, Kısıtlı Mod'da birkaç iyileştirme yapmaya başladık" başlıklı bir yazıda açıklama yaptı. Bununla birlikte Wright, "Mühendislik tarafında, bu özellik için videoları yanlış filtreleyen bir sorunu çözdük ve şimdi LGBTQ + içeriği bulunan yüz binlerce dahil olmak üzere her türde 12 milyon ilave videoyu sınırlı modda açtık." ifadelerini kullandı.

Yine de kullanıcılar uygunsuz gördükleri videolar için itiraz edebilecek. Wright, Kısıtlı Modun "cinsiyet, cinsel kimlik, siyasi bakış açısı, ırk, din veya cinsel yönelim gibi belirli özelliklere dayalı kişilere veya gruplara ait içeriği filtrelemesine izin vermemelidir" sözleriyle yeni güncellemeyi ifade ediyor.

YouTube, yanlışlıkla sitenin en büyük içerik yaratıcıları da dahil olmak üzere "yüz binlerce" LGBT videoların sansürlenmesinden dolayı teknik bir meseleyi suçladı ve sorunu düzelttiklerini açıkladılar.

Peki siz YouTube'un kısıtlı modda sınırlı olan LGBT videolarının sansürünün kaldırması için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.