Youtuber Kelimesi Sözlükteki Yerini Aldı!

Youtuber, teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren kelimelerden biri olup artık sözlükte yer alarak gerçek bir kelime oldu.

Teknolojinin ilerlemesiyle hayatımıza sürekli olarak yeni kelimeler de giriyor. Bununla birlikte birçok kelime artık neredeyse bize yabancı değil. Küçük çocuklara bile yabancı kalmayan bu kelimelerden biri ise Youtuber. Her ne adar şimdilik Türkçe karşılığı olmasa da dünyanın en prestijli İngilizce sözlüklerinden biri ola Oxford English Dictionary bu kelimeyi gerçek bir kelime olarak görüyor.

Sözlük artık Youtuber kelimesini Youtube'da sık kullanılan video paylaşım web sitesi üzerinde video üreten yahut videolarda görünen kişilere verilen isim olarak tanımlanmaktadır.

Bu sözcüğün bugün değil 2006 yılında video paylaşım web sitesinin tescilli adı olup diğer adıyla Google'a ait video platformundan kaynaklandığı da özet olarak geçirildi. Bu ay Oxford English Dictionary sözlüğüne eklenen 500 kelime arasındaki yerin alan Youtuber artık sahte değil gerçek bir kelime olmayı başarmış oldu.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.