Yurdışındaki Firmalardan Stopaj Alınacak!

Maliye Bakanı, yurtdışı alışverilerinde stopaj uygulayacaklarını açıkladı. Detaylar haberimizde...

Son zamanlarda ülkemizde yurtdışı alışverişlerinde değişiklikler yapılmış ve yasal sınırı 75 euro yerine 30 euro'ya indirilmişti. Bugün alınan bir başka haber ise yurtdışından alışveriş yapanları üzecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal, türkiye'de mükellefiyeti olmayan firmalara vergi getirileceğini açıkladı. Yurtdışından satın alacağınız ürün, Türkiye'de resmi olarak bulunmuyorsa yapmış olduğunuz alışverişinizden stopaj kesilecek.

Ağbal:"Örneğin Fransa'da çalışan bir internet sitesi var. ancak Türkiye'de iş yeri yok. Türkiye'de yapılan işlemler var. Normal şartlarda vergileme hakkı Türkiye'de. Biz'de Türkiye'den yurtdışına gidecek paralardan stopaj keseceğiz, yurtdışındaki kuruluşa ödemeyi yaparkende bankaya diyeceğiz" dedi.

Stopaja dikkat çeken Ağbal, “Vergi dairesine kayıtlı olup elektronik ticareti yürüten firmalarımız var. Bu işletmeler bakımından tevkifat yapılması yanlış olur. Biz bunu yapmak istemiyoruz. Ülkemizde vergi mükellefi olanlardan kesersek zorluk çıkarmış oluruz halbuki biz elektronik ticareti destekliyoruz. Daha çok yurtdışına yapılan satışlarda bir tevkifat çalışması var. Türkiye’de vergi mükellefi olan hiçbir şirkete bunu yapmayacağım” dedi.

Maliye Bakanı Ağbal ayrıca internette yapılan ticaretin takibi için Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde 100-200 kişilik yeni bir birim kuracaklarını belirtti. Bu birim, e-ticaretin vergilendirilmesini sağlayacak ve tüm faaliyetleri izleyecek.


Siz yurtdışından sürekli alışveriş yapıyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.