Twitter'den Rusya bağlantılı hesaplara askı!

Twitter, Kongre'ye, Rusya ile bağlantılı olduklarını ve Amerikan siyasetine müdahale etmeye çalıştıklarını tespit ettikten yaklaşık 200 hesabı askıya aldı.

Twitter, 2016 cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Facebook'da siyasi reklamlar yayınlayan Rus bağlantılı kaynaklara bağlı 201 hesabı askıya aldı; sosyal medya devlerinden yetkililer, kongre araştırmacılarına Perşembe günü bu açıklamayı yaptı. Bununla birlikte, üst düzey Demokratlar , Twitter'nın kongre araştırmacılarına yaptığı brifingden hayal kırıklığına uğradığını ve şirketin, Rusya'nın platformunun ABD'nin oylarını etkilemek için kullanmasını araştırmaya olan kararlılığını sorguladığını söyledi.

Warner, Twitter'ı "bu meselenin ne kadar ciddi olduğu, demokratik kurumlar için oluşturduğu tehdit ve tekrar önermekten çok soru sorması" gerekçesiyle tutuklu bulunduğu gerekçesiyle suçladı. Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte "Yapmaları gereken daha çok iş var" dedi.

ABD istihbarat topluluğu, seçimlerde Hillary Clinton'ın şansını zayıflatmak ve Donald Trump'ın şansını artırmak için karışıklığa gidildiğini belirtti .Twitter ayrıca, Facebook tarafından seçimler sırasında Facebook'da reklamlar satın aldığını söylediği 450 Rusya bağlantılı hesaptan 22'sinin Twitter hesapları bulduğunu da belirtti. Ayrıca, bu 22'ye bağlı 179 hesap daha bulundu. Twitter, tüm bu hesapları askıya aldı.

Twitter daha önce bu konuyla ilgili olarak sessiz kaldı. Bir kamuoyu politikası başkan yardımcısı Colin Crowell Haziran blog yayınında şunları yazdı: "Twitter'ın açık ve gerçek zamanlı yapısı, her türlü yanlış bilginin yayılmasına yönelik güçlü bir panzehir.

"Bu önemlidir, çünkü her insandan gelen her bir Tweetin dürüst olup olmadığını ayırt edemiyoruz. Biz bir şirket olarak gerçeğin hakemi olmamalıyız. "

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.