6 Yaşındaki Çocuk Touch ID Engeli Tanımadı!

Güvenilir olduğu için Touch ID olmasına dikkat ettiğimiz telefonlarımız aslında pekte güvende değilmiş..

Satın alım konularında güvenli olduğu için Touch ID'i sık sık kullanıyoruz. Güvenli olduğu için başvurduğumuz bu yol sandığımız kadar güvenli değilmiş. Öyle ki 6 yaşındaki bir çocuk bile bu Touch ID güvenlik kalkanını ortadan kaldırabiliyor. Günümüzde akıllı telefonların büyük bir bölümünde yer alan bu teknoloji artık sadece amiral modellerde değil orta segment cihazlarda bile yer alıyor. 6 yaşındaki çocuk annesi uyurken iPhone'un Touch ID güvenliğini geçerek 250 dolarlık bir alışveriş yaptı.

Söz konusu habere göre Bethany Howell adındaki annein küçük oğlu Ashlynd, annesinin uyuduğunu görünce telefonu gizlice alıp telefonu kurcalamaya başladı. Bununla birlikte minik yaramaz Amazon'a girerek 250 doları aşan 13 sipariş verdi. Annesi ise uyandığında çoktan gecikmiş satın alım bildirimleriyle karşılaşmıştı. Küçük çocuğun verdiği siparişleri iptal eden anne bu sayede 250 dolar kaybetmekten de kurtulmuş oldu.

Amazon uygulamasının şifresiz şipariş vermesi dijital alışveriş için anlaşılan pek güvenli değil. Güvenlik duvarını 6 yaşındaki bir çocuk bile yenebilirse sistem ne kadar güvende orası bir soru işareti olmaktan öteye gitmiyor. Daha önce benim iPhone telefonumda da böyle birşey yaşamıştım. Ne yazık ki ben yaramaz çocuğun annesi kadar şanslı değildim. Verdiğim sipariş iptal edilemiyordu.

Peki sizin başınıza daha önce böyle birşey geldi mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.