Amazon, Asistan Destekli Echo Show'u Piyasaya Sürdü!

Masaüstü sesli asistan liderlerinden biri olan Amazon Echo, dokunmatik yeni modeliyle karşımıza çıktı. Alexa destekli beşinci Amazon ürünü olup bugün piyasaya sürüldü.

Amazon yeni bağlı hoparlör ürününü Amazon Echo Show'u resmi olarak duyurdu. Daha öncede verildiği gibi cihaz önceki modelinin silindirik form faktöründen vazgeçti ve bunun yerine dokunmatik ekrana sahip interkom benzeri bir aygıtı kullandı. Echo Show önceki Yankı birimlerinin dışında ayarlayan ekran, YouTube videolarını, güvenlik kameralarını, alışveriş listelerini, fotoğrafları ve daha fazlasını oynatmasına izin veriyor. Üstün 5 MP kamera ve altındaki bir hoparlör ile 7 inç çapraz bir diyagonal bulunuyor ancak ekran çözünürlüğü henüz ana hatlarıyla belirtilmemiş.

Echo Show, ayrıca, Amazon Müzik ile ekran şarkı sözleri sağlamak için bütünleşir ve Dolby hoparlörleri aracılığıyla Pandora, Spotify, TuneIn ve iHeartRadio gibi diğer hizmetlerden ses akışı yapabiliyor. Düzenli Amazon Echo'da olduğu gibi, Echo Show, ünitenin nerede olursanız olun sesinizi almasına yardımcı olmak için sekiz mikrofon, beam forming teknolojisi ve gürültü önleme özelliğini bünyesinde barındırıyor..

Amazon'un Alexa dijital asistanı tarafından desteklenen Echo Show, diğer Alexa destekli cihazlar (Alexa uygulamasını kullanan akıllı telefonlar da dahil olmak üzere) arasında video görüşmesi yapmanıza izin veriyor. Buna, başkaları ile hızlı bir şekilde check-in yapmanın yolu olduğu ortaya çıkan 'Drop-in' adı verilen bir özellik de dahildir. Amazon, bunun en çok yakın arkadaşlar ve aileler için kullanılabileceğini ve "yaşlı bir akrabasını kontrol etmenize, ailenin akşam yemeği için vaktin ne olduğunu bilmesine veya kreşteki bebeği kontrol etmesine" olanak tanıyacağını söylüyor.

Beklediğimiz gibi Echo Show, "Ring, WeMo, Philips Hue, SmartThings, ecobee ve Wink" gibi markalardan çok çeşitli akıllı cihazlarla uyumludur. "Echo Show arkasındaki beyin olan Alexa-bulutta inşa edilmiştir, bu yüzden her zaman daha da akıllı hale geliyor," Amazon Echo listesinde belirtiyor. "Yankı Şovunu ne kadar çok kullanırsanız konuşma kalıpları, kelime dağarcığı ve kişisel tercihleriniz o kadar fazla uyarlanır. Yankı Şovu daima bağlı olduğundan güncellemeler otomatik olarak teslim edilir."

Yeni Amazon Echo Fiyatı

Standart Amazon Echo 150 dolar, Tap 130 dolar ve Dot ise 50 dolar fiyat etiketlerine sahip. Ancak yeni model ABD'den 229.99 $ (İngiltere'de 220, Birleşik Krallık'ta 240 €) ön sipariş için mevcut ve 28 Haziran'da sevk edilecek. Siyah veya beyaz olmak üzere iki renkte sunuluyor. Ayrıca iki paket halinde satın alınabilir, bu da size 100 dolar tasarruf sağlar.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.