AMP Teknolojisiyle Hızlanıyoruz!

Google, AMP teknolojisini kullanarak web sayfalarındaki içerikleri hızlı görüntülemeyi amaçlıyor.

Google bir süredir AMP teknolojisi üzerinde çalışıyor. Teknoloji devi her zaman web sayfalarını daha hızlı yüklenmesini sağlamak için elinden geleni yapıyor. Şimdilerde ise AMP teknolojisini kullanarak sayfa yükleme hızını arttırmayı amaçlıyor. Reklamların kullanıcı deneyimine olan etkisini azaltmayı hedefleyen Google konu ile ilgili paylaşmış olduğu blog gönderisinde açıklama yapmış.

Teknolojinin amacı kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirmek olduğunu vurgulayan Google mevcut koşullar sebebiyle AMP'nin bir yandan da reklamcılığı desteklemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Öte yandan AMP düzenlemesiyle birlikte sayfa içeriklerinin ve reklamların yüklenmesi arasındaki zamanın arasında iyi bir koordinasyonun oluşturması bekleniyor.


Google'un AMP teknolojisinin internet deneyimi açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu teknoloji ile Google işi ciddiyete götürdü diyebilirim. HTML ile arası iyi olan kullanıcılar kolay bir şekilde AMP sayfası oluşturabilecek ve yayınlayabilecek. Peki siz AMP yani "Hızlandırılmış Mobil Sayfalar" teknolojisi hakkında neler düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.