Andorid için önemli güncelleme geldi!

Bilindiği gibi Google'ın Android sürümünde Google servisleri her yeni Andorid sisteminde güncelleniyordu. Google artık bunu değiştirdi. İşte nedeni.

Google'ın sahibi olduğu ve dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android için çok öenmli sayılabilecek küçük bir güncelleme geldi. Andorid bu güncelleme ile birlikte telefonda yüklü olan Google servislerini bundan sonra her Android dürümünde güncellemeyecek Google Play Store üzerinden bu programların güncellemeleri yapılabilecek. Bilindiği gibi Apple'ın mobil işletim sistemi olan iOS'ta da Apple'ın uygulamaları her yeni iOS sürümüyle güncelleniyor.

Hatta Andorid'in bu yeni işlevinden ilk faydalanan uygulama ise Hesap Makinesi oldu. Hesap Makinesi'nde yapılan en önemli yenilik ise uygulamanın Android Wear'a taşınmış olması. Bu sayede kolunuzda rakamları rahatça yazıp, sola sürükleyerek işlemlere ulaşabiliyorsunuz.

Son olarak Hesap Makinesi uygulamasının APK'sı internette bulunmadığından dolayı, güncellemeye henüz Play Store'dan ulaşamayanlar, mağazanın masaüstü sürümünü kullanmayı denemeleri gerekiyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?