Android 7.0 Beta Güncellemeleri OTA İle Dağıtılacak!

Google tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan Android 7.0 test sürümünü kullanan cihazlar, güncellemeleri bilgisayara gerek kalmadan OTA yolu ile alacaklar.

Henüz birçok amiral gemi modeli Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alamamış iken, Google bir sürpriz yaparak Android N yani Android 7.0 ön izleme sürümünü kullanıcılara sundu.

Android 7.0 şuan için Google Nexus serisinin yanı sıra ülkemizin gururu olarak nitelendirilen General Mobile 4G’ye yüklenebiliyor. Android N'i yüklemek için belirtilen telefonlardan birine sahip olmanız ve Beta programına cihazında kullandığınız Google hesabı ile kayıt olmanız gerekiyor.


Bir diğer seçenek ise, Android 7.0 imaj dosyalarını indirerek yine uyumlu cihazlara yüklemek. Beta sürümlerin en büyük problemi olan güncellemeler için çare yine Google’dan geldi.

Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, Android 7.0 N önizleme sürümünü kullanan telefon veya tabletlere, güncellemelerin OTA yolu ile doğrudan geleceğini açıkladı. Böylece güncelleme sırasında herhangi bir veri kaybı yaşanmayacak.

Kullanıcılarda her hata düzeltmesi için yazılımı komple yeniden kurmak zorunda kalmayacaklar.