Android, Bluetooth Pil Göstergesi Ekliyor!

Android hakkında sinir bozucu birçok şey var. Kullanıcıların şikayet ettiği birşey Android'in bir sonraki güncellemesinde yer alabilir.

İşletim sisteminde bir Bluetooth batarya göstergesi bulunmaması Google'ın dezavantajlarında arasında yer alıyor. Kullanıcıların yıllardır şikayet ettikleri sorunlardan biri de, işletim sisteminde bir Bluetooth batarya göstergesi bulunmaması, ancak Google'ın nihayet bu özelliği işletim sisteminin gelecekteki bir sürümünde sunması gibi görünüyor.

Bu yüzden önce ilk önce bu özellik ne işe yarar? Kısaca, bağlı olan Bluetooth aksesuarınızın mevcut pil durumunu gösterir . Bunu yapmak için işlevsellik Bluetooth standardının bir parçası olmuştur, Google sadece stokta Android'den yararlanamamıştır. Bu arada, Apple bunu uzun zamandır iOS'da uygulamaya koydu. Samsung ve LG dahil olmak üzere birçok Android OEM şirketi de Android masaüstlerine ekledi. XDA Geliştiricileri tarafından keşfedildiği gibi, Google, yaklaşan OS güncellemesi sırasında Android için bu uzun zamandır beklenen özelliği eklemek için hazırlanıyormuş gibi görünüyor. Çok heyecanlanmadan önce, ne yazık ki, ilk Android O sürümünde bunu içerecek gibi görünmüyor.

XDA, Google'ın bağlı cihazdan pil bilgisi çekme yeteneği etrafında dönen bazı yeni Bluetooth API'larıyla çalışmakta olduğunu gösteren AOSP içinde bir avuç yeni taahhütte bulundu. Bu işlevselliğin sağlam olmayan üçüncü taraf sürümlerinden farklı olarak, Google'ın bu özelliğine uygulanması% 0-100 arasında pil yüzdesini gösterebilme özelliğini içeriyor gibi görünüyor.

Bu, geliştiricilere, durum çubuğunun dışındaki alanlarda, örn. Bir ana ekran widget'ında veya bildirimde belirli yüzdeleri gösterme seçeneği de sunar. Google'ın nihayet bu işlevselliğini Android'e eklediğini görmek harika, çünkü herkes için iyi olacak. Pixel ailesi hoş bir yeni özellik kazanır ve Android OEM'lerin bunu uygulamak için çok çalışması gerekmez.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.