Apple, 2011 Yılından Beri Devam Eden Patent Davasında Kaybetti!

Apple ve Samsung arasında yıllardır süren macera Samsung'un galibiyet kazanmasıyla son buldu.

Samsung, iPhone tasarımlarını kopyalamakla suçlanıyordu. Başta herşey Apple'ın lehine doğru gidiyordu. Öyle ki 1 milyar dolar almaya hak kazanmış ancak Samsung'un itirazlarından sonra bu miktar bir nevzede olsa azaltışmış ardından şirket Apple'a 548 milyon dolarlık rekor bir tazminat ödemesi yapmıştı. Dava önceden ABD federal mahkeme sisteminde devam ediyordu. Ardından bu iş uzadıkça uzadığı için Güney Koreli teknoloji devi Yüksek Mahkeme'ye taşımıştı.

Bugün ise görülen yüksek mahkemede karar sonuçlandı. Samsung haklı çıktı ve Apple'ı mağlup etti. Apple'a ödenen miktar kararın değişmesiyle birlikte Samsung'a geri ödenecek. Durumla ilgili mahkeme kararın değişmesi durumunda miktarın Samsung'a geri ödenmesinin hakkının saklı olduğunu vurgulamıştı.

Yarım milyar dolarını geri alacak olan Samsung davasından vazgeçmeyerek dikkatleri çekti sonuç olarak bu kavganın galibi olarak ayrılmış oldu. Tarihin en önemli patent savaşlarından biri olduğundan teknoloji endüstrisinde bir domina etkisi oluşturabileceğine inanıyorum.

Peki siz bu davanın sonucuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.