Eski Telefonlar için WhatsApp Son Uyarısını Yaptı!

Hemen hemen herkesin telefonunda yüklü olan WhatsApp, bu kez yeni bir telefon konusunda bir hayli ısrarcı çıktı.

Yeni güncellemeleriyle sık sık gündeme gelmeyi başaran popüler bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp eskiyen telefonlara desteğini sürdürmeyeceğini açıkladı. Eskiyen akıllı telefonunuzu yenisiyle değiştirmenizi tavsiye eden WhatsApp'ın geçerli bir sebebi var.

iOS 6'dan daha eski versiyonlardan biriyle çalışan iPhone cihazınız dışında Android 2.3 Gingerbread ve Windows Phone 7 ile çalışan telefona sahipseniz ne yazık ki artık WhatsApp yeni güncellemelerinde size destek vermeyecek. Eski telefonunuzdan vazgeçmenizi isteyen WhatsApp aslında bu durumu 2016 yılının başlarında yapmış olduğu bir açıklamayla duyurmuştu. Bu durumdan sonra firma konuyla ilgili "insanların büyük çoğunlukla kullandığı mobil platformlar üzerindeki kendi çabalarına odaklanabilmek için" eski işletim sistemiyle çalışmasını sürdüren telefonlarda bu hizmeti devredışı bırakmanın eşiğinde olduğunu vurgulamıştı.

Anlayacağınız şu ki uygulama yeni özelliklerini ne yazık ki eski modellerde yer veremeyecek. WhatsApp'ın yeni özelliklerini kullanabilmek için daha akıllı bir telefonla yaşantınıza devam etmeniz gerekecek. Windows, Android ve iOS cihazlara yönelik desteği kesmek için 2016'nın son demlerine kadar bekleyeceğini açıklayan firma eski Nokia ve BlackBerry için tarihi 30 Haziran 2017'ye kadar çekti.

WhatsApp'ın artık desteklemeyeceği telefonlar

iPhone 3GS
Android 2.1
Android 2.2
BlackBerry OS
BlackBerry 10
Nokia S40
Nokia Symbian S60
Windows Phone 7

Peki siz WhatsApp'ın artık eski telefonlardan desteğini kesmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.