Microsoft, Nokia ile Piyasaya Girme Hazırlığında!

Microsoft'a satıldıktan sonra geçtiğimiz günlerde Nokia sitesine telefonlar geri dönüş yaptı.

Nokia'nın telefon birimini yaklaşık olarak 3 yıl önce satın alan Microsoft, Android işletim sistemiyle çalışan telefonları piyasaya sürmek için yoğun bir çaba harcıyor. Nokia akılı telefonları üzerinde yoğunlaşan Microsoft yapmış olduğu açıklamayla telefon pazarında iyi bir yerde olmak istediklerini belirttiler.

Söz konusu olan Nokia akıllı telefonların ise HMD Global adı altında başka bir firma tarafından geliştirip satılacağı güçlü söylentiler arasında yer alıyor. Esi bir Nokia çalışanı olan HMD yönetici konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar da bulundu. Arto Nummela'nın yapmış olduğu açıklamaya göre HDM çatısı altında çıkacak olan ilk akıllı telefonun Nokia olmadığına yönelikti. Yönetici ayrıca aradan geçen zaman içerisinde yeni tasarımlar üretmeyi durduramadıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: "Bugün derhal Microsoft'tan devraldığımız bir işin devamı olan bu önemli telefonlarla başlıyoruz. Yeni nesil akıllı telefonları önümüzdeki yılın ilk yarısında sunmaya başlayacağız."

Cihazın sadece özelliklerine değil üst düzey kalite, rekabetçi fiyatlandırma anlayışının önemli olduğunun altını çizen Nummela cihazların üretimi için Foxconn ile işbirliği içinde olup her ne kadar zorlu bir sürece girdiklerinin farkında olsalarda telefon piyasasında ses getirmek için yoğun bir çaba sarf ettikleri ortada.

Yılın ilk yarısında çıkması beklenen telefonlar bakalım Microsoft'u memnun edecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.