Apple Baş Parmak Takıntısına Son Veriyor!

Apple yaptığı çalışamalar sonucunda iPhone tek elle kullanım için yeni yönteme baş vuruyor...

iPhone 6 modelinden önceki tüm iPhone'larda en önemli özellik tek elle kullanılır olmasıydı. Kullanım kolaylığı Apple ürünlerinde en önem verilen kriterlerinden birisi olan iPhone şirketi bu kriteri olabildiğince ön planda tutmaya çalışıyor. iPhone 6'ya kadar ekranı büyütmemişti. Bunun en büyük nedenlerinden birisi ise tek elle kullanılmayan telefonların çevre dostu olmamasıydı.
Akıllara takılan soru ise büyük ekranda tek elle kullanım nasıl olacak. iPhone 6'dan beri tek elle kullanım özelliğini kaybeden iPhone'a bu özellik tekrar gelmesi muhtemel.

Şirketin kurucusu Steve Jobs büyük ekranlara çok karşıydı ancak endüsrinin diğer markaları Apple'ı büyük ekranlara mecbur bıraktı. Resimde de görüldügü üzere örneğin kaydırarak açma, cihaz sol eldeyken sağa doğru sol eldeyken sola doğru olacak. Apple önem verdiği büyük ekran özelliğinin iPhone'larda kullanılması için patent aldı.

Fiziksel Boyut Sorunu Aşılabilecek Mi?

Tabii ki tüm sorun ekrandaki simgelerin yer değiştirerek minimize edilmesinde bitmiyor. Benzer uygulamalar hem Apple hem Android cephesinde mevcut. Ekranı belli bir oranda küçültmek ya da yarı yarıya bölmek gibi. Yine de cihazın fiziksel büyüklüğü tek elle kullanım açısından sorun yaratmaya devam edecek gibi görünüyor. Özellikle elleri küçük olan kullanıcılar için. Bakalım Apple’ın patentlediği sistem tek elle kullanım konusuna çözüm olacak mı?

Peki sizce Apple nasıl bir strateji uygulayacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.