Apple, Hindistan'da Teknoloji Merkezini Açıyor!

Hindistan'da yapılan satış lisans başvurusundan sonra Apple harekete geçti ve teknoloji geliştirme merkezini açmaya hazırlanıyor.

Hindistan'ta yaklaşık 4000 yazılımcıya istihdam sağlayacak olan Apple, Hindistan'a büyük bir yatırım yapmayı planlıyor. Kurulacak olan yeni merkezini Hindistan'da açmaya karar verdi. WatchOS, OS X ve iOS işletim sistemlerinin hairtalar uygulamasının geliştirilmesi adına yapılacak olan bu girişim de 4000'den fazla yazılımcıya ihtiyaç bulunuyor. Apple'ın CEO'su Tim Cook konu ile ilgili yerel halkın teknoloji geliştirme konusunda yetenekli olduğunu ve yapacağımız yatırımlardan iyi geri dönüş alacağımızdan eminiz sözlerini kullandı.


Apple bu sene her ne kadar kan kaybetmiş olsa da hala piyasanın en iyi mobil devlerinden biri. Hindistan'da yapacağı bu girişimini ise Perşembe günü aktif hale getireceğini duyuran Apple Hint pazarında kurulacak olan geliştirme merkezi için 2500 metrekarelik alanda 1500 çalışan ile başlayacak. Daha sonra ekonomisinde yıl sonunda 1 milyar dolar katkı sağlamış olacak. Daha önce de Hindistan'da bulunan yazılım geliştiricileri ile iş yapan Apple çalışma sonuçlarından memnun kalmış ki böyle bir merkez açıyor.

Apple'ın Hindistan'da yeni merkez açmasına nasıl bakıyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.