Apple iPhone 7'de Eksik Olan 7 Özellik Var!

Apple'ın yeni tanıttığı modeli iPhone 7'de olmayan 7 özellik...

Apple'ın yeni akıllı telefonu üstün donanımlı özellikleiyle geldi. Dün gece lansmanı yapılan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde olmayan 7 özellik dikkatleri çekti. Telefonun IP68 sertifikasının olması yani suya ve toza dayanıklı olmasının yanı sıraçift kamerayada yer verilmiş. Yeni iPhone modellerinde anten bantlarının yerininde değiştiğini hatırlatalım.

Apple'ın yeni akıllı telefonları olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin ekranında bir değişiklik yaşanmadı. Büyük iPhone 7'nin 4.7 inçlikken iPhone 7 Plus modeli ise 5.5 inç Retina ekranı ile gelecek. Cihazın yeni ekran panelleri yüzde 25 daha parlak ve reprdüksiyonu sunmakta.

Daha iyi ekran gövde oranı. Apple iPhone 7 modellerinin rakipleri yüzde 73 ekran gövde oranı sunarken, iPhone 7 halen yüzde 65.71 ekran gövde oranına sahip. Yani Apple’ın artık çerçeveleri incelterek daha az gövde daha fazla ekran sunması gerekiyor.

3.5mm’lik kuklalık jakı

Her ne kadar 3.5mm’lik jak eksikliği bir devrim niteliğinde olsa da, kullanıcılar bu değişimden çok memnun değil.

Çözünürlük

iPhone 7 Plus oldukça iyi 401 PPI yoğunluğunda ve 1080 x 1920 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip. Ama iPhone 7’de hala inatla 750 x 1334 piksel çözünürlük ve 326 PPI yoğunluk sunuluyor. Her ne kadar geliştirilmiş olsa da daha fazla çözünürlük ve PPI yoğunluğu sunabilir.
Apple Pencil
Sızan iPhone 7 ve 7 Plus görüntülerinde arka kısımda akıllı konektör özelliği görmüştük. Bu bizlere telefonun modüler olabileceği veya iPad Pro gibi bazı aksesuarların bağlanabileceğini düşünmüştük. En azından bir Apple Pencil ile iPhone 7 Plus harika olabilirdi.
Hızlı şarj
Rakipleri arasında standart bir özellik olan hızlı şarj, maalesef iPhone 7 modellerinde mevcut değil.

iPhone 7 modelerinde olmasını istediğiniz bir özellik var mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.