Apple, iPhone 8 için OLED Siparişi Verdi!

Apple'ın yeni amiral telefonu için artık plastik OLED ekranı kullanacağı artık neredeyse netleşiyor.

iPhone 8'in ekranı merakla beklenen birşey ama artık hemen hemen OLED ekranın yer alacağı da bununla birlikte netleşiyor. Bunu netleştiren ise Apple'ın OLED ekran sipariş vermesi. iPhone 8'in kenardan kavisli bir ekran ile geleceği de söylentiler arasında. Ki zaten artık Apple'ın tasarım konusunda değişikliğe gitme zamanı çoktan gelmiş ve geçiyor.

Kore medyasının hazırlamış olduğu rapora göre yen iPhone modelin OLED sürümü tümüyle kavisli. Apple'ın ise bunun için Samsung Display'e plastik OLED ekran siparişi verildği söylendi. Söz konusu iddiaya göre Samsung, Apple'a 100 milyon adetten daha az eğimli OLED ekran tedarikçisi olacak ancak bu cam değil. Cam yerine plastik OLED ekran vermesinin nedeni eğilebilir olmasından kaynaklanan bir durum olabilir bu nedenle kavisli bir iPhone 8, süpriz olmayabilir.

Bununla ilgili bir diğer iddia ise Home tuşuna yer vermeyecek olması. Bununla birlikte firma tüm ekranın kavisli olmasıyla yeni dokunmatik seçenekleri geliştirecek. Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen yeni iPhone modelinde Apple tasarım konusunda büyük bir değişikliğe giderek artık kullanıcılarına beklediğini verecek.

İddia edilen özelliklerin yer aldığı iPhone 8 modelinin konsept videosunu izleyerek daha detaylı fikir sahibi olabilirsiniz..

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.