Ünlü YouTuber İnsanları Neden Kandırdığını Açıkladı!

Geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu 50 milyon aboneye sahip kanalını silme açıklamasından sonra bunun bir kandırmaca olduğu ortaya çıkmıştı.

50 milyon aboneye ulaşınca kanalını silme sözü vermesiyle gündeme oturan ünlü YouTuber bunun bir şaka olduğunu açıklamıştı. PewDiePie, böyle birşey yaparak ne yapmaya çalışmıştı?

Bunun cevabını da hazırlamış olduğu bir videouyla veren PewDiePie, neden böyle birşey yaptığını yahut neden kandırdığını izleyenlerine uzun uzun anlattı. Herkes 50 milyon aboneye ulaşacak olan kanalını silmesini beklerken PewDiePie, bu kanalı değil bunun yanında açmış olduğu yan kanalını silerek tepkiye maruz kalmıştı. Kanalı silme zamanı geldiği zaman herşeyin bir kandırmaca olduğu çok geçmeden ortaya çıkınca bu açıklamayı yapan PewDiePie yeni videosunda bunu anlattı.

50 MILLION isimli yeni videosuyla bu kandırmacayı neden yaptığını anlatan PewDiePie, Youtube algoritmasına değindi. Kanalların büyüdükçe izlenme oranlarının ciddi oranlarda düşmesine ve abonelerin otomatik olarak silindiğine değindi. Sadece bu değil büyük kanallar bait-click içerik yapmadıkları süre boyunca önerilen kısmında yer almıyor.

Daha önce ciddi içerikler yapıldığında iyi şeyler yaptığında YouTube'un kendisini görmezden geldiğini fark ettiğini söyleyen PewDiePie buna örnek olarak Youtube RED ile toplanan 1.3 milyon dolar bağışına değindi. İnsanlara bu durumdan bahsetmenin yöntemi sansasyonel birşey yapmaktan geçiyor ve onlara ulaşmak için böyle bir yol tercih ettiğini söyleyen PewDiePie sonuçta haklı çıkarak başarılı oldu.

PewDiePie'nin yapmış olduğu stratejiyi nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.