Apple, OLED Ekran Yerine Kendi Ürettiği Ekrana Yer Verebilir!

Apple'ın nihayetinde eski LCD panellerini kaldıracağının olasılığını bildirdik. Ancak çelişkili söylentiler var bu bazıları aksini söylüyor.

Apple, bugüne kadarki en kapsamlı iPhone cihazı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hepimiz yeni iPhone modellerinde önemli değişiklikler bekliyoruz. Apple, bu sonbahar başlarında, mevcut iki iPhone modelinin yükseltilmiş sürümleri ve elden geçirilmiş bir görünüm ile yeni bir üst düzey ahize de dahil olmak üzere üç iPhone'u piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Kaynaklar, Apple yeni bir ekran tipi, kavisli cam ve paslanmaz çelik malzemeler ve daha gelişmiş kameralar test ettiğini bildiriyor. iPhone, satışların yaklaşık üçte ikisini temsil eden Apple'ın en önemli ürünüdür. Ayrıca, müşterileri iPad ve Apple Watch gibi diğer Apple cihazlarını almaya yönlendiriyor ve App Store gibi kârlı hizmetler için kaçınılmaz görünüyor. Bu yılın yeni iPhone serisi kritik bir hızda geliyor. Geçtiğimiz yıl, Apple, aynı iPhone şeklini üçüncü bir yıl üst üste tutarak tipik bir yükseltme döngüsünü gerçekleştirdi ve nadir bir satış slaydına kapıldı. Samsung'un yeni S8 serisi, geçen yılki Not 7 pil gösteriminden sonra da çok iyi bir şekilde karşılandı.

Apple da üstün bir model için cihazın hemen hemen tamamını kaplayan bir ekran test etiyor. Apple, iPhone'un parmak izi tarayıcısını OLED versiyonunun ekranına entegre etmeyi de denedi; bu da teknik açıdan zorlayıcı bir durum. Samsung, S8 için bu yaklaşımı da denedi ancak zorluklardan dolayı telefonun arkasında daha standart bir parmak izi okuyucu kurmayı tercih etti.

Business Korea tarafından yayınlanan yeni rapora göre Apple yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor. Gelecek nesil kullanıcılar için mikro-LED üretimi yapıyor. Söz konusu bu ekranların OLED'e göre daha verimli olduğu bununla birlikte daha hafif ve ince olduğunda da raporda yer verildi.

Mikro LED ekranlar, daha küçük boyutta olup OLED ekranlarında daha fazla enerji verimliliğine sahiptir. Hem OLED hem de LCD ekranlardan daha incedir ve daha hafiftir. Apple, OLED yerine mikro-LED'e geçiş yaparsa ana tedarikçilerinden olan LG, her yıl yaklaşık 1 milyar dolar kaybedebilir. Şimdilik, Apple'ın bu ekranı kullanıp kullanmayacağı belli değil.

Peki sizce Apple, kendi eksikliğini kapatabilir mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.