iPhone Kullanıcılarına Kredi Kartı Tuzağı!

Son birkaç yıldır, iPhone kullanıcılarını hedef alan kimlik avı saldırıları yoğun bir şekilde devam ediyor.

iPhone kullanıcıları son derece gelişmiş saldırılara maruz kalabilir ama biz de bu saldırı türlerine karşı uyanık olmalıyız. Reddit, bugün yapmış olduğu açıklama ile birlikte birçok kullanıcıya gönderilen e-dolandırıcılık girişiminin olduğunu açıkladı. Bununla birlikte Apple kimliklerini onaylamaları için kullanıcılara mesaj gönderildi.

Bazı kullanıcılar imla ve yazım hataları içeren İngilizce mesajıyla karşılaştıklarını bu nedenle inanmadıklarını söyledi. Ancak mesaj son derece inanılır görünüyor. Bildiğiniz üzere iPhone güvenlik bakımından konuşulan bir telefondu ancak son yıllarda dev teknoloji şirketi de bu yaşanan durumların önüne geçemiyor. Kullanıcılar bu konuda daha bilinçli davrandıkları için hackerlar da daha gerçekçi mesajlar gönderiyor.

Bazı iPhone kullanıcıları kendi Apple kimliği geçici olarak devre dışı edildiğini onları uyaran bir mesajla karşılıyor ve bu mesajda yer alan bağlantıyı ziyaret edilmeleri isteniyor. Gidilen bağlantıda bu sorunun çözüleceği belirtiliyor. Muhtemelen iCloud hesabına erişimi geri yapabileceği burada belirtiliyor. Bağlantıda kullanıcıların kredi kartı bilgileri isteniyor. Tamda burada girdiğiniz bilgiler kopyalanıyor.

Apple hiç bir zaman hesabınızın onaylanması adına mesaj göndermez. Bu riskleri sınırlandırmak için tavsiem hesabınızda iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmek.

Peki siz daha önce bu tarz dolandırıcılık mesajlarıyla karşılaştınız mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.