Engelli CS:GO oyuncusunun yaşadıklarından sonra büyük destek geldi!

Loop, yasal olarak görme engelli ve HSAN type 2 adı verilen nadir bir genetik rahatsızlıktan muzdariptir.

Counter-Strike: Global Offensive, insanlardaki en iyi ve en kötü sonuçları ortaya çıkaran bir oyundur. Fare hassasiyeti ve grup iletişimi potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için iddialı oyuncuları dahi zorlayan bir yapımdır. Rekabet gücü yüksek olan oyun bu nedenle oyuncular arasındaki kötü tavırlara ve hatta zorbalığa neden olur. Ancak bazı oyuncular, oynadıkları ya da sesli-sesli iletişimin CS:GO'da yaşamsal önemi olsun, diğerlerinden daha fazla hedef alınıyor. 17 yaşındaki oyuncu genetik rahatsızlığından dolayı sağır bırakan bir hastalıkla baş ediyor. Oyuncu zayıf görme engeline, konuşamama ve doğru duymama engeline rağmen video oyunları oynayabiliyor.

Oyun iletişim gerekeğinden dolayı ilk turun başlamasından önce, Loop oyunculara iletişim beklentisi olduğunu bildiği için bir açıklama yaparak genetik hastalığının olduğunu ve bu nedenle fazlasıyla diş çıkardığınız düzgün konuşamadığını belirtti. Takım arkadaşlarından gelen yanıt ne yazık ki umduğu gibi değildi. Oyuncu ekibi başta kendisine "sinir bozucu" diyerek oyundan attı.

Loop birçok insanda olduğu gibi video oyunlarına da bir çıkış noktası olarak bakıyor. Dünya her zaman güzel bir yer değil, ama bir TV'nin arkasında olduğunuzda ya da monitörde olduğunda hepsi kaybolmuş gibi görünüyor. Oyun içinde oyuncuların birbiriyle saygılı davranması önemli bir hatırlatıcıdır. Birinin neler geçirdiğiniz asla bilmek mümkün değil. Karşılaştığınız her şey olabileceği en kötü şeymiş gibi hissedeblirsiniz, ancak orada eşit derecede bir oyun sergiliyorsunuz. Size bu açıklama yapıldığı halde dışlama ve hakaret etme durumu saygısızlıktan geliyor.

Bu sadece bir kişinin hikayesi. Birçok oyuncu Twitch üzerinden bu sorunları yaşıyor olabilir. Belki bu deneyimlerini paylaşmayan binlerce kişi dahi olabilir. Loop, yaşanan bu olaydan sonra büyük bir ilgi gördü ve Loop daha sonra birçok profesyonel Counter-Strike oyuncusu ile oynamaya davet edildi. Loop binlerce profesyonel oyuncunun odak noktası haline gelmiştir. Twitch üzerinden Loop'a bağış destekleri gelmeye devam ediyor. Genç adam yaşanan bu tatsız durumdan sonra oyun dünyasında büyük bir ilgi gördü..

Loop'un oyun içerisindeki deneyimini aşağıdaki video aracılığıyla izleyebilirsiniz.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.