MasterCard ödeme kartlarına parmak izi sensörleri ekliyor!

Güney Afrika'daki denemeler, parmak izi doğrulamasının rahatlığını ve güvenliğini gösterdi.

Her dakika dünya çapında 65.000'den fazla işlem gerçekleştiren Mastercard, Güney Afrika'da yeni bir ödeme sistemi başlattı. Mastercard, bir biyometrik parmak izi tarayıcısı bulunan Güney Afrika'daki bir ödeme kartını açıkladı. Bu teknoloji kullanıcıların satın alım yaparken parmağını sensör üzerinde tutmaları gereken cep telefonu ödemelerine benzer şekilde çalışmaktadır.

Bir kart kullanıcısı, dört haneli kişisel kimlik numarasına (PIN) girmek yerine kullanıcılar parmak izini doğrulamak için tasarlanmış küçük bir biyometrik alana sahiptir. Ödeme ağı şu anda deneme sürecinde. Teknolojinin bu yılın ilerleyen aylarında Avrupa ve Asya'da tam olarak gelmesi bekleniyor.

Mastercard, kartın altına yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısı içeren yeni bir kredi kartı çıkardı. Ödemeleri daha sorunsuz bir deneyim haline getirmek ve güvenliği artırmak için Mastercard, bu yılın ilerleyen dönemlerinde Avrupa ve Asya Pasifik'te daha fazla deneme yapılmasıyla Güney Afrika'daki yeni kartları deniyor.

Mastercard, böyle bir karta sahip olmanın faydalarının dolandırıcılık tespit ve önleme, onay oranlarını artırma, maliyetleri düşürme ve müşteri sadakatini artırma gibi şeyleri içerdiğini açıkladı.

Peki siz biyometrik kart için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.