Apple, Toshiba'nın Yongaları İçin Teklif Verecek!

Apple, Toshiba'nın yongaları için teklif vermeye hazırlanıyor. Apple bu yongalar iin ne kadar ödeme yapacak?

Kamu yayın kuruluşu NHK bugün yapmış olduğu açıklamada dünyanın en büyük flash bellek üreticisinin satışından en son gelişmeleri kaydetti. NHK suma günü yapmış olduğu açıklamada Apple'ın tedarikçisi Foxconn ile Toshiba'yı yarı iletken bir iş teklifi vermeyi düşündüğünü açıkladı.

NHK kimliği belirsiz kaynaktan elde ettiği bilgi ile yola çıkarak Apple'ın ABD ve Japon kontrolu altında kalmsı için kısmi bir tutarı koruyacağı bir planda yüzde 20'den fazla bir miktar almak için birkaç milyar dolar yatırım yapmayı düşündüğünü açıkladı.

Önerinin amacı, Japonya hükümetinin her türlü transfer hakkında kaygılarını hafifletmektir. Çünkü Japon hükümetinin duyarlı teknolojilerin aktarımıyla ilgili ulusal güvenlik açısından risk oluşturduğunu düşünüyor.

Western Digital Corp Toshiba'nın ortağı ve yonga işletmesinin teklifçilerinden biri. Japon firmasının çip birimine satış planlarında bir ortak girişim sözleşmesini ihlal ettiği ve bu şirketin kendisine münhasır müzakere hakları verilmesini talep ettiği konusunda uyarıda bulundu.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.